Det sier viseadministrerende Kim Krogstad i Making Waves. Selskapet har 400 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Stockholm, Krakow, Chicago og New York. Making Waves er en digital innovasjonspartner for noen av Nordens største merkevarer og offentlige virksomheter, og har siden oppstarten i 2001 hatt et stort fokus på tverrfaglighet.
–Vi jobber utrolig mye med å sette de rette teamene og sette team som fungerer godt sammen, sier Krogstad.
I den nyeste episoden av 'De som bygger det nye Norge' forteller Krogstad om hvordan de har klart å skape spennende endringer på grunn av gode tverrfaglige team og hvordan de tilrettelegger for å få det til.
– Vi har blant annet egne kurs for alle som kommer inn til oss i teamsamarbeid. Det øver vi jevnlig på hvert år. Så prøver vi å jobbe i de samme teamene over lang tid og ofte for de samme kundene.
Krogstad forteller også at det er en utfordrende oppgave å sette et helt nye team og få alle til å jobbe effektivt fra dagen én.
– Det er veldig vanskelig. For det å få såpass forskjellig mennesker med forskjellig bakgrunn og utdanning til å jobbe tett og samarbeide utrolig godt, det er en utfordring. Men får man det til, skjer det noe helt magisk.
Men det er ikke alle som passer til å jobbe team.
– Du må ansette folk som er lagspillere, solospillere lykkes ikke hos oss. Det er teamet som skaper verdi, det teamet som får til ting sammen. Folk som ønsker å heve seg opp på en pidestall, det fungerer ikke.
Krogstad leder 200 ansatte i Norge. Blant disse er det ansatte som kan alt fra design og teknologi til personer med god forretningsforståelse. De tverrfaglige teamene fungerer som problemløsere for noen av de største selskapene i Norge. De ser derfor noen tydelige trekk ved selskapene som lykkes med digitaliseringen.
– Man har en leder som er nysgjerrig og slipper til folk. En leder som virkelig tror på de nye mulighetene som ligger i digitalisering og innovasjon.
Krogstad mener at det handler om kultur og ledelse, og at kultur starter med ledelse. Han påpeker at de selskapene som lykkes ekstra godt i Norge også har flere kjennetegn.
– Det er de som har en åpen og tillitsbasert kultur, styrkebasert ledelse, en flat struktur og fremfor alt - ingen personlige insentiver. Det må til for å lykkes og det er veldig nært sånn den norske kulturen er. Det er grunnfjellet i vårt samfunn og basert på det, så tenker jeg vi har et godt forspent på å lykkes med innovasjon, nyskapning og fremfor alt digitale tjenester i Norge.
Vil du høre mer om ledelse, teknologi, innovasjon og endringer? Sjekk ut podkasten `De som bygger det nye Norge` i samarbeid med Silvija Seres.