I syvende episode av podcasten «Fremtidens teknologi og ledelse» tar vi en prat med Preben Carlsen, konsernsjef og styreleder i Trigger, for å finne ut hva som rører seg under topplokket på Norges mest populære sjef i medie- og kommunikasjonsbransjen.
– Det er Trigger som har klart det, jeg har bare hatt rollen som leder. Dessuten er det egentlig Bente, som er min gode kollega og daglig leder i Oslo som burde ha den kåringen, jeg er bare litt mer kjent fortsatt, det er hun som leder Oslo-kontoret, og hun gjør det på en helt fantastisk måte.
Preben er raus og opptatt av å dele kåringene med sine gode kollegaer, som han flere ganger trekker fram som avgjørende. Spesielt trekker han fram Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder for Oslo-kontoret, og berømmer henne for å ha en lederstil som bærer preg av frihet under ansvar, men med et øye for detaljer og med god oppfølgning underveis. Det er mennesket, og ikke teknologien, fremdeles, som er fokus hos Trigger og toppsjef Preben.
– Jeg har aldri hatt noen ambisjon om å bli leder, jeg er jo en gründer, jeg. Så jeg startet et byrå, som jeg hadde lyst til å prøve å få på beina, og for å få til det så måtte jeg etter hvert begynne å lede noen folk og ta grep, ta ansvar for å drive ting fremover.
– Vi har aldri hatt fokus på tradisjonelle ting som omsetning, penger og slike ting, det kommer som et resultat av jobben vi gjør. Det samme tror jeg gjelder for lederskapet – har man tillit til folkene man har rundt seg, så trives de ganske godt.
Preben sier selv han er paranoid når det kommer til fremtiden. De store aktørene, som Facebook, Google og de andre, som eier ekstremt mye brukerdata og har økonomiske muskler til å gjøre nesten hva de vil, begynner å få for stor makt i de digitale økosystemene. De, og mange andre, utvikler også ny teknologi som forbrukerne har nytte av på flere plan.
– Det er ingen som savner Zalo og oppvaskbørsta! Vaskemaskinen er nå en gang en robot. Sånn kan det gjøres på flere måter.
Hør syvende episode av Oslo Business Forums podkast, «Fremtidens ledelse og teknologi», her: