#22 Cecilia Flatum: Hvordan utnytte verdien av mangfold i en bedrift?

- Får du til den trygge, inkluderende kulturen, så vil alle være seg selv. Det er da du får verdien ut av det mangfoldet som du har.

Ordene tilhører Cecilia Flatum, partner i og leder for tjenesteområdet Consulting i Deloitte Norge. Cecilia er gjest i episoden 22 av podkasten All In med Oslo Business Forum.

I tillegg til en samtale om innovasjon og ledelse, er også rollen som konsulent og verdien av mangfold i en bedrift blant temaene i praten med Tor Haugnes.

Og hvor mange industrielle revolusjoner har vi hatt? Er det seks? Eller er vi på vei inn i den fjerde? Eller er vi bare i den andre?

DSC00097 (1)

Om mangfold: - Tellingen betyr absolutt ingenting

I tillegg til sin karriere i Deloitte, har Cecilia Flatum engasjert seg i diskusjonene om hva slags næringsliv vi skal ha, blant annet vedrørende mangfold og inkludering.

- Etter å ha jobbet med dette i mange år, så vil jeg heller snakke om det å ha en inkluderende kultur hvor man opplever likeverd, påpeker Cecilia.

Selv om hun prater om bruk av konkrete KPI-er og den synlige kjønns- og etnisitetsbalansen, mener hun at det viktigste er kulturen på arbeidsplassen.

- Den tellingen betyr absolutt ingenting om man ikke har en kultur hvor man kan være seg selv. Det er først om man tør å være seg selv og deler sine tanker, at man får en verdi ut av det mangfoldet, sier Consulting-lederen, som mener toppledere har et spesielt ansvar i å føre en inkluderende lederstil.

Vi får også høre om hvordan Deloitte jobber med dette, spesielt innenfor fire spesifiserte områder. Kort oppsummert handler det om toppledelsen, det å måle utviklingen, det å ha en strategi for hvordan man rekrutterer og det å legge opp til at arbeidsliv lar seg kombinere med de ulike livsfasene.

DSC00490

 

Mennesket peker på maskinen – og motsatt

Vi får også et innblikk i hvordan konsulentrollen både er blitt utfordret og har endret seg de siste årene.

- Det stilles høyere krav til den - og det er jeg egentlig veldig glad for. Jeg har jo opplevd feil konsulentbruk. Før ledet kanskje konsulentene mye, men nå de siste fem-ti årene har vi hatt det jeg kaller mer en bakgårdskatt-rolle, hvor vi jobber sammen med de interne lederne og får de til å skinne, mens vi har mer enn rolle på bakrommet, forteller Cecilia.

Tor er også interessert i praten om Zoom out/Zoom in-begrepet, som Cecilia har brukt tidligere, som da hun i 2019 snakket om hvordan Norge kommer til å se ut i 2040.

I analysen ble både maskinlæring og grupperinger med forskere brukt for å finne ut hva som kommer til å prege og påvirke Norge fremover.

- Det som var veldig morsomt med den analysen, var at vi menneskene pekte på teknologien, at den vil endre oss, mens teknologien pekte på oss mennesker. Det å bevare tillitssamfunnet Norge er et av vårt store konkurransefortrinn.

I løpet av episoden får vi også høre om seminaret som måtte flyttes til Oslo Plaza, en gjenvunnet tro på «sjappa på hjørnet», verdien av en god mentor og litt om Cecilias fortid som idrettsutøver.

I tillegg kan du kanskje få svar på spørsmål som:

  • Når blir egentlig et konsulenthus kontaktet?
  • Er flere i både privat og offentlig sektor rigget for å drive strategiimplementering på egen hånd nå enn tidligere?
  • Hvordan går Deloitte frem for å identifisere morgendagens ledere?

Lytt til podkasten her:


Episoden kan du høre overalt der du hører podkast, på Spotify, iTunes eller i spilleren ovenfor. Husk å abonnere for å få kommende episoder rett inn i spilleren din.

Tusen takk til programleder Tor Haugnes og vår samarbeidspartner All In.

Abonner på podkasten her:

Listen-on-Spotify-badge-button
US_UK_Apple_Podcasts_Listen_Badge_RGB