- Investeringene i dette miljøet har økt voldsomt de siste ti årene. Fra 66 millioner euro i 2010 til 1,9 milliarder euro i 2020. Det er voldsom vekst og veldig mange ser til disse selskapene, siden de har utrolig inspirerende, bærekraftige forretningsmodeller.
Det Ida Marie Christensen snakker om er investeringene i det hun definerer som impact startups. Ida Marie er Head of Growth and Impact i Danske Bank, og gjester episode 40 av podkasten All In med Oslo Business Forum.
Selv har Ida Marie og Danske Bank har vært med i Oslo Business Forums Startup Village fra 2018, og den 29. september blir hun å se på den såkalte Fireside Stage under Norges Varemesse.
Med bærekraft i kjernen
Tallene Ida Marie viser til, er hentet fra rapporten «The State of Nordic Impact Startups», hvor rundt 1250 selskaper er kikket nærmere på.
-Rapporten kartlegger strukturer og trender innenfor dette segmentet, og det er impact startups, sier Ida Marie Christensen og utdyper:
- Vår definisjon av det, er at det er selskaper som har bærekraft i kjernen i virksomheten. Syretesten er at om man tar ut impacten, så tar man også ut business og inntjening rett og slett. Det er ikke et selskap som kutter Co2 på siden, det er i kjernen.
I praten med programleder Tor Haugnes, kommer episoden også innom ulike måter å være bærekraftig på. Selv om tilnærmingene kan være ulike, er det en tydelig fellesnevner.
- De har denne triple bunnlinjen. De tenker ikke bare profitt, men de tenker også miljø og sosiale forhold.
Få med deg Oslo Business Forum: Rethinking Business, 29 September. 2021!
Online billetter fortsatt tilgjengelige!
De unge ser andre veier
Ellers i episoden får vi høre mer om hvorfor Danske Bank har satset på dette området, hvordan det er å være «match maker» i næringslivet og om hvordan en stor og tradisjonell organisasjon håndterer sidespor som det å bidra til vellykkede oppstartsbedrifter jo kan se ut til å være.
I tillegg får vi innblikk i et stemningsskifte blant de yngste.
- Det ser vi både i tall og i praksis. Vi holder innlegg og foredrag på universiteter, og der snakker vi med studentene og de sier jo at de kanskje tidligere skulle gå inn i consulting eller revisjon, men nå ser de til oppstartsmiljøene, sier Ida Marie.
I tillegg kan du høre mer om venture capital-investeringer i grønne selskaper, Ida Maries tanker om Osterwalders syn på lederen som en fasilitator for innovasjon og konkretiseringen av et bærekraftig rammeverk.
Kanskje får du også svar på spørsmål som:
- Kanskje får du også svar på spørsmål som:
Er de nordiske lederne egentlig best når det kommer til impact-arbeid? - Hvordan jobber de i Danske Bank med å fremme innovasjon og arbeidsplasser?
- Hvordan er det å flytte på ressurser i et tradisjonelt og stort selskap som Danske Bank?
Lytt til podkasten her:
Lytt til podkasten på spotify, itunes eller der du lytter til podkast, eller bruk spilleren over. Husk å abonnere for fremtidige episoder!
Stor takk til vår programleder, Tor Haugnes!